Teljeskörű villanyszerelés | Hibakeresés | HibajavÍtás | Tervezés | Kivitelezés
 

Termosztát csere vezeték nélkülire! Ez a titka a spórolásnak! 2019

Tényleg lehet spórolni vele, hasznos a vezeték nélküli termosztát?

Egyszerű a válasz: igen, lehet! És már tudni is lehet mik lesznek a következő elhangzó kérdések: mennyibe kerül, mennyiért szerelik be, hol kapható a vezeték nélküli termosztát?! Választ adunk minden kérdésre. (Ha mégsem válaszolunk meg minden kérdést, szívesen segítünk: vegye fel velünk a kapcsolatot.)

Vezeték nélküli termosztát adó és vevő egysége

Kezdjük a “Hol szerezhetem be?” kérdéssel.

Már aránylag sok helyen kaphatóak ezek a fajta készülékek. De ha biztosra akarunk menni, akkor látogassunk be egy villanyszerelési boltba. Például Daniella, Mixvill.

Beszéljünk az árról

Láthatjuk 2 bolt között is elég nagy a differencia az árban. 12.000-18.000 Ft az ára megközelítőleg. Lehet ennél olcsóbban is kapni online webáruházakban, de lehet a végére drágább lesz a szállítási költség miatt. Meggondolandó hol veszi meg az ember mennyiért és mennyit vár rá.

Vezeték nélküli termosztát szétszerelve

Csak le kell venni a régit és feltenni az újat? Ennyire egyszerű?

Nem. Ezt a típust nem lehet felrakni a másik helyére. A régieknél 99%-ban 2 vezetékes kábel van, ehhez pedig 4 vezetékes kábelre van szükség.

Akkor hogyan oldható meg a termosztát csere?

A régi termosztátot le kell szerelni a helyéről, azt a kábelt teljesen megszüntetni. Az újat a kazán mellé/alá fel lehet helyezni és ott kényelmesen beüzemelni.

Villanyszerelési árak

A villanyszerelési munkadíj kb. 3000-7000 Ft közé tehető. Ez függ a régi termosztát megközelítési nehézségeitől, a földrajzi helyszíntől azaz milyen településen van és hogy a kazántól milyen messze van az első konnektor.

De hogyan spórolhatok én ezzel?

Na igen, ez a legfontosabb: a régi termosztát elhelyezése nem mindig a megfelelő helyre történt, emiatt magasabb hőfokra kellett állítani, hogy éjszaka a szobákban is megfelelő legyen. Konkrét példa: nappaliban van elhelyezve a régi típusú készülék és be van rajta állítva 22 fok. Ott abban a helyzetben mindig 22 foknál fog kapcsolni, de ugyanebben az időben a szobában csak 20 fok lesz. Emiatt, hogy éjszaka ne fázzunk fel kel vennünk 24-25 fokra a termosztátot, hogy alvás közben a szobában 22-23 fok legyen. Tehát éjszaka a semmiért fűtjük a nappalit 24-25 fokon.

Itt jön képbe az új vezeték nélküli termosztát.

Mivel a nevében is benne van, hogy vezeték nélküli, így mindig, minden esetben oda visszük-tesszük, ahová csak szeretnénk. Nézzük meg az előző példát az új termosztátunkkal: napközben a nappaliban tartózkodunk, oda is helyezzük el és beállítjuk 22 fokra. Ott 22 fok lesz, a szobában 20. Éjszakára fogjuk a teljesen új vezeték nélküli szobatermosztátunkat és bevisszük a szobába magunkkal. Így a szobában lesz 22 fokra beállítva és annyi is lesz, mivel ott van a szobában, nem kint a nappaliban.

Ezért éjszaka a nappaliban 20 fok lesz, ami ugye senkit nem zavar. A kívánt esti szobai 22 fokhoz a régi termosztáttal 25 fokig kellett fűteni a nappalit, az új termosztátunkkal 20 fokig hagytuk hűlni, de mindkét esetben 22 fokban aludtunk. Ezek az okok, bizonyítékok azok, ami miatt nem fog annyit dolgozni a kazán, nem fog feleslegesen fűteni ott, ahol nem szeretnénk. MINDENKÉPP MEGÉRI VÁLTANI!

“Húú de jó, én is szeretnék! Ki tudja ezt megcsinálni nekem?”

Természetesen mi meg tudjuk Önnek! Csak vegye fel a kapcsolatot velünk üzenetben vagy telefonon és megbeszéljük a részleteket.

Összegezve a tényeket

Ezek az információk után kijelenthetjük, hogy 100%-ban megéri átváltani az új típusra. Ez rövid időn belül, akár egy fűtési szezon alatt megtérül az ára. Ne halogassa a cserét, minden forint számít. Ha szeretné a cserét keressen fel minket e-mail-ben, telefonon vagy a kapcsolati űrlap segítségével az oldalon. (Telefonszám és email cím a lap alján található.)
A szerelési művelet átlagosan maximum 30-60 perc közé tehető megközelítőleg. Ez a jelenlegi helyzetétől és a legközelebbi áramforrástől függ. Függ még a kivitelezés módjától is, hogy falba süllyesztve védőcsőben avagy kábelcsatornával szeretné kérni a kivitelezést a megrendelő.